KÉZISZERSZÁM-PROGRAM

Hagyományok

Az Unior kéziszerszám program több mint 7.6 millió terméket gyárt évente. Ez az adat, az észak-kelet szlovéniai Pohorje vidék kovácsolási hagyományának eredménye.

Hagyomány- Pohorje kovácsműhelyek

A pohorjei hegyvidék peremén a 19. században alapították az első kovácsműhelyeket. Munkájuk kapcsolatban állt 4 nagyobb vasgyárral is ebben a térségben.

Vállalkozás- az első kovácsüzem

Az első kovácsolt szerszámokat előállító gyár a 20 század elején, 1919-ben alakult. Mirko Bremec és Walter Mach alapították a Styria Iron-Industrial Company-t Zrecén, a jelenlegi Unior területén. A vállalat egy modern gyár volt, mely kovácsolt szerszámokat gyártott a mezőgazdaságnak és a bányászoknak. A kézi gyártást felváltotta a mechanikus munka.

Új tervek- Kovácsolóüzem

Az üzemet renoválták a második világháború után. 1947-ben a név is megváltozott, Factory of Forged Tools Zrece-re.

Minőség- világmárka Unior

A 20. század második felében a gyár leginkább a kéziszerszám termelést helyezte előtérbe.1974-ben felvette az Unior nevet. A következő évtizedben széleskörű viszonteladói és értékesítési hálózatot hozott létre világszerte.

A 21. század elején szabvány bevezetésére került sor, minőségben, és környezeti vezetésben egyaránt. A vállalat már társtulajdonos a Store-i acélgyárban, és saját vállalataival betört az amerikai, ausztrál, orosz és kínai piacra is. Az Unior világmárka a kéziszerszámok terén.