SCULE DE MANA

Traditia

Programul de Scule de Mana Unior produce peste 7.6 milioane unitati pe an. Este succesorul bogatei traditii a forjei din zona Pohorje si Nord-Estul Sloveniei.

Traditii - Forja Pohorje

In secolul al XIX le, mai multe forje au aparut in zona Pohorje. Erau destinate fabricarii de scule agricole si mestesugaresti. Munca lor era legata de cele patru uzine siderurgice din aceasta zona.

Antreprenoriat - primul echipament al forjei mecanice

Prima fabrica de scule forjate a fost atestata la inceputul secolului XX, in anul 1919. Inginerii Mirko Bremec si Walter Mach au stabilit Fabrica de fier industrial Styria la Zrece, unde compania Unior are si astazi baza. Compania era in acea vreme o fabrica moderna si producea scule forjate pentru agricultura, minerit si diverse mestesuguri. Fabrica pentru forjare a fost transformata intr-o forja mecanica.

Planuri noi - fabrica de scule forjate

Forja a fost renovata Dupa cel de-al doilea razboi mondial. In 1947, dupa restaurarea si extinderea cladirii, forja a fost redenumita in Fabrica de scule forjate Zrece.

Calitatea - brandul global al Unior

In cea de-a doua jumatate a secolului XX, fabrica s-a extins mai mult prin investitii in productia de scule de mana. Orientata in special catre dezvoltarea sculelor universale, fabrica a fost redenumita in 1974, a devenit cunoscuta ca Unior, Fabrica de scule forjate Zrece. Pe parcursul urmatoarelor decenii, Unior a dezvoltat o retea de vanzare si distributie raspandita la nivel mondial.

Unior a inceput munca in secolul a XXI-lea cand a intalnit numeroase standarde exigente de calitate de managementul mediului. Compania era deja co-proprietar al fabricii de otel Store si a intrat cu propriile companii pe pietele din America, Australia, Rusia si China. Unior este marca globala a sculelor de mana.