ROČNO ORODJE

Sponzorstva

Unior s prodajnim programom zadovoljuje potrebe specificnih tržnih niš  in se s  proizvodnim programom namenskega orodja uvršca med pomembnejše proizvajalce. Unior je sponzor številnih mednarodno priznanih kolesarskih, avtomobilskih in motoristicnih ekip, kateri uporabljajo za popravilo in vzdrževanje orodje Unior, kar jim zagotavlja nemoteno delovanje, funkcionalnost in doseganje zavidljivih rezultatov v svetovnem merilu.

V sodelovanju z našimi hčerinskimi podjetji in distributerji sponzoriramo še vrsto drugih aktivnostih, ekip in posameznikov, spodaj pa navajamo nekaj izbranih:


 

Unior Tools Team

Tovarniška ekipa Uniorja se je razvila iz majhne gravitacijske ekipe in je zdaj mednarodna, profesionalna ekipa s kolesarji in kolesarkami v štirih disciplinah. V svoji šesti sezoni je ekipa najmočnejša do sedaj, sestavljajo pa jo svetovni in evropski prvaki, zmagovalka svetovnega pokala ter izjemni talenti. Ekipa za sezono 2015: olimpijski kros - Tanja Žakelj, spust – Ruaridh Cunningham, Žiga Pandur, Jure Žabjek, Reece Wilson in Zarja Černilogar; enduro – Anže Žabjek in Nejc Rutar, BMX – Kevin Berginc in Filip Flisar.
Spletna stran: http://www.uniortoolsteam.com/
Facebook: www.facebook.com/uniortoolsteam


 

Etixx - Quick-Step

Belgijska ekipa je od svojega nastanka v letu 2003 osvojila že skoraj 500 zmag, vključno s 14 zmagami na velikih klasikah, 4 svetovna prvenstva v cestni vožnji, 5 svetovnih prvenstev v vožnji na čas, 2 naslova v ekipni vožnji na čas, 2 svetovna pokala in olimpijsko zlato. V ekipi ne primanjkuje zvezdnikov, najbolj izpostavljeni pa so Mark Cavendish, Tom Boonen, Michal Kwiatkowski, Tony Martin, Niki Terpstra in Rigoberto Uran. Ali povedano drugače – ta ekipa lahko zmaga na čisto vsaki dirki serije World Tour.
Spletna stran: http://www.etixx-quickstep.com/
 

Movistar Team

Od ustanovitve v letu 1980 je imela ekipa kar nekaj različnih glavnih sponzorjev, njeni kolesarji pa so vedno pisali zgodovino. Skupaj so zabeležili preko 800 zmag, od tega 7 skupnih zmag na Touru in še po 3 na Giru in Vuelti, kar so več kot impresivne številke. Ekipo vodita Alejandro Valverde in Nairo Quintana, po odličnem začetku sezone 2015 pa je treba na to ekipo računati na prav vsaki dirki.
Spletna stran: http://www.movistarteam.com/
 

 

Lein Racing

Lein Racing je mlada dirkaška ekipa, ki jo poleg ostalega osebja sestavljajo trije dirkači. Mladi in perspektivni dirkač Mladen Lalušič ter izkušenejši Dejan Bulatovič dirkata v prestižnem Seat Leon Eurocupu, ki se odvija na najprestižnejših dirkališčih evrope. Ekipa ob dirkanju v Seat Leon Eurocupu goji še en mladi up in sicer dirkač Uroš Brkič, ki nastopa v Clio Trophy Endurance Cup. Sodelovanje ekipe Lein Racing in podjetja Unior se je začelo v sezoni 2014, ko je ekipa iskal dobavitelja visokokvalitetnega in predvsem natančno izdelanega orodja za servisiranje dirkalnikov.
Spletna stran: http://www.leinracing.com/
 
 

 

Kolesarski klub Adria Mobil

Projekt kolesarskih navdušencev iz zgodnjih 70-ih se je s časom spremenil v profesionalno ekipo, v kateri so se razvili številni svetovno znani kolesarji, tudi svetovni in evropski prvaki. Ekipa je zmagala vse, kar je bilo mogoče zmagati v tej kategoriji, v sezoni 2015 pa znova dosega odlične rezultate, posebej po zaslugi Marka Kumpa in Primoža Rogliča. Klub je tudi organizator dirke Po Sloveniji ter drugih kolesarskih prireditev.
Spletna stran: http://www.adria-mobil-cycling.com/en
 

 

Polygon UR Team

Ekipa je sprva dirkala le na nacionalnih dirkah, naokoli potovala z majhnim kombijem in svojo zgodbo snemala z majhno kamero, a sledila je svojim sanjam. Ekipa United Riders danes zmaguje svetovne pokale, ima enega največjih tovornjakov ter profesionalne snemalce. Za ekipo vozi 9 kolesarjev v treh disciplinah – Tracey Hannah, Mick Hannah, Andrew Neethling in Remy Morton v spustu, Jamie Nicoll, Fabien Cousinié in Aurélien Giordanengo v enduru ter Sam Reynolds in Loic Esteve v prostem slogu.
Spletna stran: http://urteamracing.com/

 

 

Trek Factory Racing XC

Ime pove vse – to je Trekova tovarniška ekipa za dirkanje v olimpijskem krosu. Emily Batty in Rebecca Handerson sta na vsaki dirki svetovnega pokala vsaj v igri za mesta na odru za zmagovalce, enako pa velja tudi za Daniela McConnella, že zmagovalca dirke te prestižne serije. Mednarodno zasedbo zaokrožata Kohei Jamamoto in Sergio Mantecon Gutierrez.
Spletna stran: http://www.trekbikes.com


 

 

Kross Racing Team

Poljska ekipa je v sezoni 2015 močnejša kot kadarkoli prej. Maja Wloszczowska že ima srebro iz olimpijskih iger v Pekingu in mnogi nanjo stavijo tudi za Rio. Nov član ekipe je tudi Bartlomiej Wawak, svetovni prvak v maratonu. Kross je podaljšal pogodbi z Anno Szafraniec-Rutkiewicz in Kornelom Osickijem, kar očitno kaže na visoke mednarodne apetite. Glavni cilj ekipe je uvrstitev tekmovalcev v reprezentanco za Rio 2016 ter osvojitev visokih uvrstitev.Spletna stran: http://www.krossracingteam.pl/

 

 

Team Bulls

Gravitacijska ekipa Bullsa združuje mednarodno priznane kolesarje ter mlade nemške talente, koncept pa se je za zdaj izkazal za popolnega. Ekipa je močno vpletena v razvoj novih izdelkov, uspehe pa doživlja tako na svetovnem pokalu pod okriljem zveze UCI, kot tudi v seriji prostega sloga FMB World Tour. Ekipa za spust: Jacques Bouvet, Wyn Masters in Christian Textor; tekmovalec prostega sloga: Daryl Brown.
Spletna stran: http://www.bulls.de/en/team-bulls/gravity/

 

 

FMD Racing

“Predani k temu, da pomagamo mladim kolesarjem postati vrhunski športniki.” Takšen napis krasi vozila ekipe in pravzaprav povzema celotno filozofijo ekipe, ki je že zmagala dirke za svetovni pokal. Zato težko rečemo, da je to ekipa za vzgojo kolesarjev, saj je to zmagovalna ekipa. V sezoni 2015 so njeni tekmovalci Tahnee Seagrave, Neil Stewart in Kaos Seagrave.
Spletna stran: http://fmdracing.com/

 

 

Life Cycle

Dvočlanska enduro ekipa izhaja iz dirkanja v italijanski seriji Superenduro, zdaj pa se odlično znajde tudi v močni konkurenci svetovne serije EWS. Valentina Macheda in Manuel Ducci sta redna gosta na odru za zmagovalce, a vendar je dirkanje le del tega, kar delata. Predvsem sta gorska kolesarja, ki sta zaljubljena v kolesarjenje samo.
Spletna stran: http://www.life-cycle.eu/

 

 

Schwalbe

Razvoj in proizvodnja nemškega proizvajalce pnevmatik Schwalbe je v celoti usmerjena v kolesarstvo ter v zadnjih letih tudi v plašče za invalidske vozičke. Njihovi plašči so med najbolj popularnimi med tekmovalci, prav tako pa tudi med “običajnimi” kolesarji, zato njihov vodilni položaj na tržišču ni presenečenje.
Spletna stran: http://www.schwalbe.com/en/

 

 

SRAM

Ustanovitelji podjetja SRAM so si zadali cilj izdelani najboljši prestavni sistem, s predstavitvijo Grip Shifta pa so za vedno spremenili svet kolesarstva. Podjetje se je hitro širilo ter združilo moči z drugimi priznanimi znamkami: Sachs, RockShox, Avid, Truvativ, Zipp in Quark. SRAM nadaljuje s svojim iskanjem in izdelavo tehnoloških presežkov, saj stalno izboljšujejo že tako vrhunske izdelke.
Spletna stran: https://www.sram.com/

 

 

Trek Segafredo

Trek Segafredo je globalna profesionalna kolesarska ekipa, ki dirka na najvišjem nivoju in z največ strasti in spoštovanja do športa. Ekipa je oblikovana okoli edinstvenih, bogatih karakterjev, ki ustvarjajo popolno celoto. Ekipa je odprta, medse sprejema vse, ki želijo izkusiti znoj in slavo profesionalnega kolesarstva. Tovarniška ekipa Treka ima odlično povezavo s svojimi privrženci ter kolesarje iz 18 držav, med katerimi so najbolj znani Fabian Cancellara, Ryder Hesjedal, Yaroslav Popovych in Fränk Schleck.
Spletna stran: http://www.treksegafredo.com/